Golden Derby

Om du letar efter ett spel som skiljer sig från vanligt casinospel, ska du prova att spela Golden Derby. Det är inget bräd- eller kortspel, ingen slotmaskin heller, utan det är ett spel där man satsar på hästar. NetEnt har skapat en virtuell version av hästkapplöpning, med 3D-grafik och riktigt bra ljud från travbanan. Är du en av dem som aldrig har spelat på travhästar kommer du genom att spela Golden Derby att förstå varför många tycker om sporten.

Spelets gång

Har du någon gång spelat på hästar, kommer du att känna igen dig här. Spelet har 8 hästar att välja på, alla med olika egenskaper. Här finns även statistik och odds för varje häst. Du väljer den eller de hästar du tror ska vinna, vilken typ av bet och sen är det bara att sätta igång loppet. Under hela kapplöpningen kan du med hjälp av flera kameror och vinklar, följa hela loppet. För säkerhets skull, tas även ett målfoto i slutet.

Olika bet

Det finns olika typer av satsningar du kan göra och oddsen är olika för varje typ. Välj ”bet” om du tror din häst kommer på första plats. Är du osäker, kan du välja ”place bet” och då vinner du, om hästen kommer på första eller andra plats och är du riktig osäker, går det att välja ”show bet”, då är det första, andra eller tredje plats som gäller. Beloppet du satsar per häst, är mellan 0,50 och 10 euro. Det går såklart även att satsa på fler hästar i samma lopp.

Progressiv jackpott

Det fina med Golden Derby är att det finns en progressiv jackpott att vinna. En progressiv jackpott, stiger hela tiden, ända tills någon vinner och då börjar det om igen. För att vinna jackpotten, ska alla 8 hästar komma i mål i en specifik förutbestämd ordning. Under loppets gång kan du se vilka hästar som ligger på rätt placering för en jackpott. Har du turen att alla hästar går i mål med rätt placering, kan du kamma hem en väldigt stor vinst.

Upplevelsen

NetEnt har försökt att göra Golden Derby så autentiskt som möjligt. De som har varit på ett kapplöpningslopp kommer att känna igen sig när loppet drar igång. Kommentatorn pratar på och håller dig uppdaterad, samtidigt som du följer loppet på skärmen. Grafiken är mjuk och följsam, ljuden är tagna från riktiga hästkapplöpningsbanor och atmosfären är lätt att anamma.